## SACRAL NEUROMODULATION COURSE PROGRAMME

**Evening session** Drinks/welcome 6.15 - 6.45 30-45mins Karen – online teaching 6.45-7.30 7.30 Eat Session 19 -10.30 8.45 Coffee 9.00 Welcome/intro 10-15mins KC 9.15 Evidence, how does it work? 15 mins KC 9.30 Indications and patient selection (urology/colorectal) 15 mins KC 9.45 Radiographic anatomy of sacrum/pelvis – Adrian Highland 15mins Coffee break 20 mins 10.20 Best practice insertion temp/perm technique 40 mins Ailyn Session 2 11.00-12.30 Practical cadaver lab – PNE, blind, non-blind advanced 30 mins per table Group 1 with KC - II Group 2 with Ailyn – blind Group 3 with ?SVR ?advanced trial Lunch 12.30-1.30 Session 3 1.30-3.40 **1.30 Pre-SNS counselling** Sarah Kelly 20mins 1.50 Programming after implantation Steph Smith 20 mins 2.10 – 3.40 Practical cadaver lab – permanent SNS insertion Group 1 with KC Group 2 with Ailyn Group 3 with ?SVR

## 3.40-3.50 Coffee

## Session 4 3.40-4.15

## 3.50-4.15 Questions/round-up/feedback/certificates KC 10 mins